Chińska zupa warzywna

Opublikowano:
Zupa warzywna

SKŁADNIKI:

  • bulion warzywny
  • 4 marchewki
  • 1/2 brokuła
  • 1/2 małego kalafiora
  • 2 garści brukselki
  • 3 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • kilka listków świeżego szpinaku
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego Laboratorium Biooil (porcja dla jednej osoby)
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z bulionem warzywnym. Najlepszy jest oczywiście ten domowy, własnej roboty. Całość gotujemy, aż do momentu, gdy warzywa staną się miękkie. Gotową zupę przelewamy do miseczek i po przestudzeniu doprawiamy 1 łyżeczką oleju sezamowego na porcję. Przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania.

SMACZNEGO!