Ciasto czekoladowo-gruszkowe

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 200 g ksylitolu
  • 150 g oleju kokosowego
  • 4 jaja
  • 120 g dowolnych orzechów
  • 50 g kakao
  • 5 dużych gruszek
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Olej kokosowy utrzeć z ksylitolem na puszystą masę, po kolei dodawać żółtka. Do masy dodać posiekane orzechy, mąkę, proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, ubite dodać do masy, powoli mieszając łyżką drewnianą. Gruszki umyć, obrać pokroić na drobne cząstki (kosteczka lub plasterki) i dodać do masy.

Gotową masę wylać na blachę wyłożoną papierem – piec 50-60 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175 stopni.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz