Cukinia z patelni z olejem dyniowym

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI:

  • 1 cebula, pokrojona i podsmażona na maśle,
  • 1 średnia pokrojona cukinia,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju z pestek dyni,
  • po garści pestek dyni i słonecznika, tymianek, majeranek, oregano.
  • Ewentualnie parmezan do posypania dania.

PRZYGOTOWANIE:

Do podsmażonej cebulki dodajemy 3/4 cukinii i olej z pestek dyni. Chwilę smażymy. Dodajemy pestki, tymianek, wciskamy czosnek i smażymy 3 minuty, następnie dusimy na wolnym ogniu przez 8 minut. Dodajemy resztę cukinii i dusimy przez kolejne 5 min. Na koniec dodajemy majeranek i oregano. Podajemy z ryżem.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego dania użyj oleju z pestek dyni