Francuskie tosty z karmelizowanymi bananami

Opublikowano:
Tosty z karmelizowanymi bananami

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 mała łyżeczka oleju kokosowego Laboratorium Biooil
  • 1 mała łyżeczka wanilii
  • 1 mała łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki stołowe naturalnego miodu
  • 4 kromki chleba tostowego

Składniki do przygotowania karmelizowanych bananów:

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 mała łyżeczka oleju kokosowego Laboratorium Biooil
  • 1 mała łyżeczka naturalnego miodu

PRZYGOTOWANIE
Jajka, mleko, cynamon, wanilię i miód mieszamy, aż połączą się do jednolitej konsystencji.
Rozgrzewamy patelnię grillową z 1 łyżeczką oleju kokosowego. Każdą kromkę chleba tostowego maczamy z obu stron w przygotowanej mieszance i opiekamy na patelni grillowej, aż każda ze stron tosta będzie zarumieniona na lekko złoty kolor.
Na drugiej patelni roztapiamy 1 łyżeczkę oleju kokosowego i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy banany pokrojone w krążki oraz miód. Przez chwilę karmelizujemy, delikatnie mieszając.
Ciepłe tosty podajemy z karmelizowanymi bananami z miodem.

SMACZNEGO!
Do przygotowania tego przepisu użyto oleju kokosowego Laboratorium Biooil. Możesz kupić go w naszym sklepie: