Gotowane brokuły z serem feta i olejem z wiesiołka

Opublikowano:
Gotowane brokuły z serem feta

SKŁADNIKI

  • 1 świeży brokuł
  • 1 kostka sera feta
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula fioletowa
  • 3 łyżki fasoli czerwonej
  • 2 łyżki stołowe oleju z wiesiołka Laboratorium Biooil
  • garść łuskanego słonecznika
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • jogurt naturalny

PRZYGOTOWANIE
Brokuł myjemy, dzielimy na małe koszyczki i gotujemy na parze przez 5 – 10 minut – należy uważać, aby się nie rozgotował. Lekko miękki brokuł układamy na talerzu, posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą oraz warzywami i uprażonym na patelni grillowej bez tłuszczu na lekko złoty kolor słonecznikiem. Potrawę polewamy jogurtem naturalnym z solą, pieprzem i olejem z wiesiołka.

 

SMACZNEGO!

Dodaj do potrawy olej z wiesiołka: