Gulasz z zielonej soczewicy z dynią
Składniki:
- 400 g dyni obranej z łupiny i pokrojonej w kostkę
- 200 g zielonej soczewicy
- 1 papryczka chilli
- 1 cebula
- 1 litr wody
- 2 marchewki
- sól, pieprz, łyżeczka wędzonej papryki
- 2 łyżki oleju kokosowego
- świeża natka pietruszki lub kolendra
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Smażymy do uzyskania lekko brązowego koloru. Dorzucamy papryczkę chilli, marchewkę i dynię – smażymy ok. 3-5 minut. Następnie dodajemy soczewicę i zalewamy wszystko wodą. Dusimy na malutkim ogniu ok 30-40 minut aż soczewica będzie miękka. Na koniec dodajemy sól, pieprz i świeżą pietruszkę oraz wędzoną paprykę w proszku. GOTOWE!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz