Karczek z grilla po azjatycku

Opublikowano:
Karczek z grilla

SKŁADNIKI

  • Karczek ( 4 grubsze płaty)
  • 1 łyżka oleju sezamowego LABORATORIUM BIOOIL
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka zmielonej kolendry
  • sól, pieprz, przyprawa chilli

WYKONANIE
Do miseczki dajemy słoiczek przecieru mieszamy z sokiem z limonki, sosem sojowym, olejem sezamowym,  łyżeczką zmielonej kolendry. Dodajemy zmiażdżone 4 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę chilli.

W tak przygotowanej marynacie moczymy karczek przez cala noc w lodówce. Na drugi dzień można robić grilla jak mięso dobrze przesiąknie ja robiłem na grillu elektrycznym. Podajemy skropiony olejem sezamowym.

SMACZNEGO!

Do tej potrawy przyda Ci się olej sezamowy