Kasza jaglana z pieczonymi burakami i olejem z ostropestu

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 4 buraki
  • 2 łyżki stołowe oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa soku z wyciśniętej cytryny
  • 1 łyżka stołowa naturalnego miodu
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE
Kaszę jaglaną gotujemy na sypko zgodnie z sugestią producenta na opakowaniu. Buraki umyte i obrane pieczemy do momentu aż staną się miękkie. Następnie kroimy je na cienkie plasterki.
Kaszę rozkładamy na talerzach, układamy na nią pokrojone buraki.

Przygotowanie sosu:
Olej z ostropestu mieszamy z sokiem z cytryny i miodem. Tak przygotowanym sosem polewamy kaszę z pieczonymi burakami. Jeśli jest taka potrzeba danie można doprawić solą i pieprzem.

SMACZNEGO!

Do tego przepisu wykorzystasz olej z ostropestu