Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka jest szczególnie ceniony za występujący w nim kwas GLA ( gamma-linolenowy), stosunkowo rzadko spotykany: wiesiołek jest jedną z nielicznych roślin, w których występuje on w większych ilościach.
Olej z wiesiołka jest bardzo cenionym olejem w kosmetyce. Ma on znakomite właściwości nawilżające, wzmacnia barierę ochronną skóry, uelastycznia ją oraz reguluje pracę gruczołów łojowych, dzięki czemu jest wskazany również do cery tłustej. Olej z wiesiołka dodaje się do kremów przeciwzmarszczkowych, maseczek do włosów, olejków do masażu oraz do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery suchej i wrażliwej.

Wyświetlanie jednego wyniku

Wyświetlanie jednego wyniku