Komosanka sezamowa z olejem sezamowym

Opublikowano:
Komosanka z chia

Składniki:

-4 duże łyżki komosy ryżowej
-1 daktyl
-1 banan
-2/3 szklanki mleka (najlepiej roślinnego)
-Kilka orzechów włoskich
-2 łyżeczki nasion chia
Olej sezamowy

Przygotowanie
Komosę ryżową opłucz pod bieżącą gorącą woda. W małym garnuszku zagotuj mleko, dodaj opłukaną komosę, posiekanego daktyla i pół banana. Gotuj aż komosa wsiąknie większość mleka.
Zdejmuj z gazu, wyłóż do miseczki. Na wierzch dodaj resztę banana pokrojonego w plastry, orzechy włoskie, nasiona chia. Całość skrop odrobiną oleju sezamowego – niewielka porcja zdrowych tłuszczy! PYCHOTKA!!!

Do przygotowania tego dania, potrzebny będzie olej sezamowy. Taki olej możesz kupić w naszym sklepie: