Lniany sos vinegrette

Opublikowano:
Lniany winigret

SKŁADNIKI:

  • 2 łyżki stołowe oleju lnianego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa soku z wyciśniętej cytryny lub zamiennie 1 łyżka stołowa octu winnego
  • szczypta suszonego lub świeżego estragonu
  • 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Do miseczki wlewamy olej lniany i sok z cytryny/ocet winny. Dodajemy czosnek, estragon oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Własnej roboty sos vinegrette doskonale pasuje do wszystkich sałatek, pieczonych ziemniaków oraz grillowanego mięsa i ryb.

SMACZNEGO!
Do przygotowania tego produktu użyto oleju lnianego Laboratorium Biooil. Zamów nasz olej lniany w sklepie internetowym: