Makaron ryżowy z warzywami i olejem sezamowym

Opublikowano:
Makaron ryżowy z warzywami

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
  • garść kiełków fasoli
  • 1 duża cebula pokrojona w piórka
  • 2 łyżki stołowe oleju sezamowego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa posiekanej świeżej kolendry
  • 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
  • krewetki
  • pół szklanki posiekanej czerwonej kapusty
  • szczypta kurkumy
  • 1 duża marchewka pokrojona w cienkie talarki
  • sól morska do smaku
  • odrobina oleju do podsmażenia

PRZYGOTOWANIE
Na rozgrzany olej w woku wrzucamy cebulę i czosnek i chwilę je podsmażamy. Na gorący tłuszcz dorzucamy krewetki. Następnie dodajemy pozostałe warzywa, lekko solimy i dusimy pod przykryciem, aż zrobią się miękkie. Jeśli zajdzie taka potrzeba można dodać odrobinę wody. Następnie gdy warzywa zrobią się miękkie wrzucamy do nich ugotowany makaron ryżowy.  Danie odstawiamy z ognia. Dodajemy do niego świeżą kolendrę i kurkumę i całość dokładnie mieszamy. Gdy makaron lekko przestygnie każdą porcję skrapiamy olejem sezamowym.

SMACZNEGO!

Do przygotowania makaronu z warzywami potrzebny będzie olej sezamowy