Marchewkowy suflet z olejem kokosowym

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI:
2 kg marchewki
1/3 szklanki midu naturalnego
1/4 szklanki kwaśnej śmietany
3 łyżki stołowe mąki np. pszennej lub tortowej
2 łyżki stołowe oleju kokosowego Laboratorium Biooil
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku waniliowego
szczypta soli
3 duże jajka

PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę gotujemy do uzyskania miękkiego stanu, następnie rozdrabniamy blenderem do gładkiej konsystencji. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę przelewamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w temp. 200°C przez ok 40 min. Po upływie tego czasu suflet powinien być puszysty i gotowy do spożycia.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego przepisu użyto oleju kokosowego Laboratorium Biooil. Możesz kupić go w naszym sklepie: