Marokańska sałatka z tuńczykiem i ryżem z olejem arganowym

Opublikowano:
Sałatka z tuńczykiem i ryżem

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka białego ryżu
  • po 1 papryce: czerwonej, żółtej, zielonej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki stołowe oleju arganowego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa majonezu
  • 2 łyżki stołowe soku z wyciśniętej cytryny
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami od producenta na opakowaniu. Przesypujemy do miski i czekamy aż ostygnie. Gdy to nastąpi dodajemy do niego pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz odsączonego z sosu tuńczyka. W mniejszej miseczce mieszamy ze sobą olej arganowy, majonez, sok z cytryny i przyprawy. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę schładzamy w lodówce.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego przepisu użyto oleju arganowego BIO