Masło bakłażanowe z olejem z ostropestu
SKŁADNIKI:
- 1 średni bakłażan
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki kopiate jogurtu bałkańskiego
- 1 łyżka oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
- świeże zioła (kolendra, pietruszka)
- czosnek
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Bakłażan myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, smarujemy oliwą i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Tak aby był miękki. Studzimy, wyjmujemy łyżką miąższ i odsączamy na sitku. Potem wszystko idzie już błyskawicznie. Wszystkie składniki, oprócz oleju blendujemy, doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy olej z ostropestu, mieszamy i gotowe!
SMACZNEGO!
s_admin
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz