Masło bakłażanowe z olejem z ostropestu

Opublikowano:
Masło bakłażanowe

SKŁADNIKI:

  • 1 średni bakłażan
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki kopiate jogurtu bałkańskiego
  • 1 łyżka oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
  • świeże zioła (kolendra, pietruszka)
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Bakłażan myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół, smarujemy oliwą i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Tak aby był miękki. Studzimy, wyjmujemy łyżką miąższ i odsączamy na sitku. Potem wszystko idzie już błyskawicznie. Wszystkie składniki, oprócz oleju blendujemy, doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy olej z ostropestu, mieszamy i gotowe!

SMACZNEGO!

Do tego masła bakłażanowego możesz użyć oleju z ostropestu