Mix sałat z grillowaną kaczką

Opublikowano:
Sałatka z grillowaną kaczką

SKŁADNIKI

  • 2 filety z piersi kaczki
  • 1 opakowanie mix-u sałat (roszponka, rukola, lodowa, rzymska, karbowana itp.)
  • 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego
  • kawałek parmezanu
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE
Filety z kaczki oczyszczamy ze skórki i kroimy w cienkie paseczki. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną z odrobiną tłuszczu patelnię grillową. Mięso grillujemy z obu stron na lekko złoty kolor.
Mix sałat przekładamy do miski, dodajemy do niej przestudzone filety z kaczki.
Przygotowanie sosu:
Olej słonecznikowy dokładnie mieszamy z octem winnym, sosem sojowym i musztardą Dijon. W razie potrzeby dodajemy przyprawy – sól i pieprz.
Tak przygotowanym sosem polewamy sałatę i wszystkie składniki dobrze ze sobą mieszamy przed podaniem. Na koniec ścieramy na grubej tarce parmezan.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego dania potrzebny będzie olej słonecznikowy: