Omlet jajeczny z pastą budwigową
Składniki:
omlet:
- 3-4 jajka
- 2 łyżki mleka lub wody
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz do smaku
- olej kokosowy do smażenia
pasta:
- 100 g chudego twarogu
- 2 łyżki oleju lnianego bazyliowego
- świeży szczypiorek
- sól, pieprz do smaku
do dekoracji: sałata, rzodkiewka
Przygotowanie:
Pasta budwigowa: łączymy olej lniany z chudym twarogiem. Dla uzyskania lepszej i ciekawszej konsystencji można dodać naturalnego jogurtu. Na końcu przyprawić i dodać szczypiorek.
Omlet: rozkłóć jaja, dodaj mleko, mąkę, przyprawy – wymieszaj dobrze. Omlet usmaż na oleju kokosowym – będzie bardzo delikatny i lekko chrupiący.
Podanie: omlet posmaruj pastą, zwiń w roladkę. Roladkę pokrój na mniejsze fragmenty.
Laboratorium Biooil
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz