Pasta z wędzonej makreli

Opublikowano:
Pasta z wędzonej makreli

SKŁADNIKI:

  • 1 średnia wędzona makrela
  • 100 gram chudego białego twarogu
  • 2 łyżki stołowe oleju lnianego Laboratorium Biooil
  • kilka rzodkiewek garść posiekanych świeżych ziół: kolendra, bazylia, koperek, zielona pietruszka (wybór wg uznania i gustów smakowych)
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Makrelę dokładnie obieramy z ości i skórki. Oczyszczone kawałki wrzucamy do miksera, dodajemy do nich twaróg, rzodkiewki, świeże zioła i olej lniany. Wszystkie składniki miksujemy przez ok 3 min. Chwilkę przed upływem tego czasu doprawiamy solą i pieprzem. Pastę z makreli przechowujemy w lodówce. Idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek, chrupkiego pieczywa czy jajek gotowanych na twardo.
Do przygotowania tego produktu użyto oleju lnianego Laboratorium Biooil. Zamów nasz olej lniany w sklepie internetowym: