Makaron z tuńczykiem i warzywami oraz olejem kokosowym

Opublikowano:
Makaron z tuńczykiem i warzywami

SKŁADNIKI
dobrej jakości makaron (najlepiej typu penne lub świderki)
40 g filetu z tuńczyka
1 cukinia
1 papryczka chilli
1 cebula
2 łyżki stołowe oleju kokosowego Laboratorium Biooil
garść świeżej zielonej pietruszki
sól morska i świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE
Makaron penne gotujemy al dente zgodnie z sugestią producenta na opakowaniu.
W woku rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy do niego pokrojoną w piórka cebulę oraz chilli, a także starte na tarce wiórki cukinii. Przy opiekaniu cały czas mieszamy. Gdy warzywa się lekko zarumienią dodajemy kawałki tuńczyka.. Warzywa z tuńczykiem co chwilkę mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok 10 -15 min. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Gdy warzywa staną się miękkie a tuńczyk ładnie się zaróżowi wrzucamy ugotowany makaron i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Potrawę rozkładamy na talerze. Na koniec każdą porcję posypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Do przygotowania tego przepisu użyto oleju kokosowego Laboratorium Biooil. Możesz kupić go w naszym sklepie:

Do przygotowania tego przepisu użyto oleju kokosowego Laboratorium Biooil. Możesz kupić go w naszym sklepie: