Pieczone filety z kurczaka z olejem słonecznikowym

Opublikowano:
Pieczone filety z kurczaka

SKŁADNIKI:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 3 łyżki stołowe oleju słonecznikowego Laboratorium Biooil
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • po kilka gałązek świeżej: bazylii, kolendry i tymianku
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Filety dokładnie myjemy, osuszamy i całe dokładnie smarujemy oliwą z oliwek. Następnie posypujemy je świeżymi, drobno posiekanymi ziołami oraz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 30 minut. Tuż przed podaniem, polewamy zimnotłoczonym olejem słonecznikowym.
Podajemy zaraz po przygotowaniu, najlepiej smakują ze świeżymi sałatami i z pieczonymi ziemniakami.

SMACZNEGO!

Jeśli chcesz przygotować to danie w domu, przyda Ci się dobry olej słonecznikowy – taki możesz kupić w naszym sklepie: