Prażone pestki dyni

SKŁADNIKI:
2 szklanki wyłuskanych pestek dyni
3 łyżki oleju z pestek dyni Laboratorium Biooil
1/2 łyżeczki suszonego mielonego czosnku
sól morska

PRZYGOTOWANIE
Do miseczki wlewamy olej z pestek dyni, dodajemy do niego sól (sporą szczyptę) oraz suszony czosnek. Do tak powstałego sosu wsypujemy pestki dyni i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie „obtoczone” sosem pestki dyni wykładamy na blachę zabezpieczoną pergaminem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 15-20 min. Pestki są gotowe, gdy tylko zarumienią się na lekko złoty kolor.

Propozycja podania: prażone pestki są idealne jako dodatek do świeżych sałatek i sałat, pieczonych ziemniaków oraz jako zdrowa przekąska!

SMACZNEGO!

s_admin
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem dyniowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz