Olej z pestek truskawek 50 ml

truskawkowy-50ml

cena:

24.50

  • Koszty i terminy dostawy PRZEDPŁATA POBRANIE  
  • Paczkomaty InPost 12zł 16zł (1-2 dni robocze)
  • Kurier DPD od 7zł 12zł (1 dzień roboczy)

Sposoby płatności:

Olej z pestek truskawek tłoczony na zimno to naturalny olej kosmetyczny o charakterystycznej ciemnozielonej barwie (może lekko zabarwiać naskórek). Dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, m.in. dlatego jest doskonałym produktem pod makijaż.

Olej z pestek truskawek tłoczony na zimno zawiera 80% niezbędnych kwasów tłuszczowych, głównie linolenowy i linolowy, tokoferole, antyoksydanty oraz witaminy A i E

Wskazanie: do każdego rodzaju cery, a w szczególności do cery suchej, wrażliwej, jak i mieszanej, trądzikowej  i dojrzałej.

Zastosowanie oleju z pestek truskawek:

  • pielęgnacja skóry twarzy, szyi i dekoltu (można stosować samodzielnie lub jako serum pod krem)
  • pielęgnacja skóry ciała z niedoskonałościami
  • składnik maseczek, kremów, peelingów, balsamów
  • do kąpieli
  • do masażu

Działanie oleju z pestek truskawek:

  • doskonale nawilża, nadając skórze jedwabistą gładkość
  • jest pomocny przy pielęgnacji skóry trądzikowej
  • spłyca drobne zmarszczki.
  • działa odżywczo i lekko ściągająco
  • regeneruje drobne uszkodzenia skóry spowodowane czynnikami zewnętrznymi
  • wpływa na wygląd i wytrzymałość paznokci oraz skórek
  • dodaje blasku i elastyczności zniszczonym włosom (ponieważ ego intensywny kolor może delikatnie zabarwić jasne włosy, przed aplikacją należy przeprowadzić test na małym paśmie lub stosować w mieszance z innym olejem)
  • może być stosowany jako dodatek do kosmetyków wzbogacający ich formułę
  • w metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów jest olejem bazowym odpowiednim zarówno dla cery suchej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej i trądzikowej oraz dojrzałej.

Pamiętaj, stosując regularnie olej z pestek truskawek poprawisz jędrność i elastyczność skóry, wygładzisz zmarszczki, dzięki czemu Twoja skóra będzie aksamitna i pełna blasku.

Olej z pestek truskawek nie zawiera konserwantów, barwników, ani sztucznych dodatków. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć, co nie ma to wpływu na jego właściwości – po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada naturalny zapach i zielonkawy kolor.

 

LABORATORIUM BIOOIL s.c., ul. Dekoracyjna 3, 65-155 Zielona Góra