Olej z czarnuszki tłoczony na zimno 250 ml

40.27
Na stanie
Opis

Olej z czarnuszki siewnej – olej z czarnego kminu

Tłoczony na zimno najwyższej jakości olej z czarnuszki jest produktem naturalnym, pozbawionym konserwantów i sztucznych dodatków. To produkt z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, dzięki czemu zachowuje najcenniejsze właściwości nasion, z których został pozyskany. Olej z czarnuszki (inaczej: z czarnego kminku) jest olejem aromatycznym, który doda potrawom przygotowywanym na zimno ciekawego, korzennego posmaku. W kosmetyce stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.

 

Przechowywanie: Olej z czarnuszki należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu – można przechowywać go w lodówce.

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz 100 g
w tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 24 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 60 g
Węglowodany 0 g
w tym:
cukry 0 g
białko 0 g
sól 0 g
Szczegółowe informacje
Numer EAN

5907722370440

Pojemność
Producent

LABORATORIUM BIOOIL s.c., ul. Dekoracyjna 3, 65-155 Zielona Góra

Typ opakowania

Butelka z ciemnego szkła

Surowiec

Z czarnuszki

Opinie (0)
Oceń jako pierwszy! Pomóż innym wybierać najlepsze produkty
Dodaj opinię