Sałatka z fetą i oliwkami oraz olejem z ostropestu

Opublikowano:
Sałatka z fetą

SKŁADNIKI:

  • sałata lodowa
  • kilka pomidorków cherry
  • i opakowanie sera typu feta
  • kilka czarnych, wydrylowanych oliwek
  • 2 łyżki stołowe oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry i zielone oliwki.
Przygotowanie sosu:
Olej z ostropestu mieszamy z octem winnym i wlewamy do sałatki. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem i wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Na koniec sałatkę posypujemy pokrojoną w kostkę fetą.

SMACZNEGO!

Do tej sałatki przyda się olej z ostropestu