Sałatka z kaszą jaglaną i olejem z ostropestu

Opublikowano:
Sałatka z kaszą jaglaną

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 ogórki konserwowe
  • kilka pomidorków cherry
  • 1 pomarańcza
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki stołowe soku z cytryny
  • 2 łyżki stołowe oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa sosu sojowego
  • szczypta soli morskiej do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Pomarańczę kroimy w małe fragmenty. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz połówki pomidorków cherry. Następnie wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną.
Przygotowanie sosu: do miseczki wlewamy sok z cytryny, sos sojowy i olej z ostropestu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany koperek. Wszystkie składniki mieszamy. Na koniec sos doprawiamy solą.
Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość dokładnie mieszamy.

SMACZNEGO!

Do tej sałatki wykorzystaj olej z ostropestu