Sałatka warzywna z ryżem, tuńczykiem i ostropestem

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ogórek świeży
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki stołowe oleju z ostropestu Laboratorium Biooil
  • kilka pomidorków cherry
  • 1 czerwona papryka
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Ugotowany ryż wsypujemy do miski, dodajemy drobno poszarpaną sałatę lodową, oraz pokrojone w kosteczkę: ogórki, pomidory i paprykę. Dodajemy tuńczyka odsączonego z wody i wlewamy olej z ostropestu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Aby smaki się zmieszały, przed podaniem dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce przez ok 2 godziny.

SMACZNEGO!

Do tej sałatki wykorzystaj olej z ostropestu