Sałatka z wędzonym łososiem i gotowanymi szparagami i olejem rzepakowym

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI

  • 300 gram wędzonego fileta z łososia
  • pęczek świeżych zielonych szparagów
  • kilka pomidorków cherry
  • 3 świeże figi
  • 2 łyżki stołowe oleju rzepakowego Laboratorium Biooil
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE
Łososia rozdrabniamy widelcem na małe kawałeczki. Dodajemy do niego ugotowane, ostudzone i pokrojone szparagi. A następnie dokładamy połówki pomidorków cherry i ćwiartki fig. Sałatkę skrapiamy olejem rzepakowym, doprawiamy solą i pieprzem i wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Jest to doskonała propozycja do pieczonych ziemniaków!

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego przepisu użyliśmy oleju rzepakowego Laboratorium Biooil. Taki olej możesz kupić w naszym sklepie: