Sałatka z tuńczykiem i olejem z wiesiołka

Opublikowano:
Sałatka z tuńczykiem

SKŁADNIKI:

  • 1 duża puszka lub 2 małe tuńczyka w sosie własnym
  • 1 szalotka
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek selera
  • pomidorki koktajlowe
  • szpinak lub roszponka
  • gotowana fasolka
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • 1 łyżka stołowa oleju z wiesiołka Laboratorium Biooil
  • ugotowane jaja
  • szczypta pieprzu cayenne

PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka odsączamy z sosu i przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekaną szalotkę, ugotowany i pokrojony w kawałki seler, ugotowaną fasolkę. Na koniec układamy ugotowane na twardo jaja i pomidorki. Następnie wlewamy olej z wiesiołka oraz dodajemy musztardę i pieprz cayenne.Całość dokładnie mieszamy. Dobrze jest przed podaniem schłodzić sałatkę w lodówce.
Sałatka z tuńczyka dobrze smakuje z ciemnym, razowym pieczywem lub tostami.

SMACZNEGO!

Zamów wysokiej jakości olej z wiesiołka: