Sałatka ziemniaczana z dodatkiem oleju z wiesiołka

Opublikowano:
Sałatka ziemniaczana

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 1 czerwona cebula
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • 1 łyżka stołowa Oleju z wiesiołka LABORATORIUM BIOOIL
  • 1 łyżka stołowa octu winnego
  • 1 łyżka stołowa musztardy z gorczycą
  • 1 łyżka stołowa miodu

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy i gotujmy w lekko osolonej wodzie. Następnie po ich ostudzeniu kroimy je w plasterki, dodajemy do nich pokrojone w krążki ogórki konserwowe i cebulę. Sos przygotowujemy dokładnie mieszając ze sobą: olej z wiesiołka, miód, ocet winny i musztardę. Polewamy nim warzywa. Na koniec posypujemy posiekaną świeżą kolendrą.

SMACZNEGO!

Jeśli chcesz kupić olej z wiesiołka, możesz zamówić go u Nas: