Sos do sałatek z olejem z pestek dyni

Opublikowano:
Brak zdjęcia

SKŁADNIKI:

  • 4 łyżki stołowe oleju z pestek dyni Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa oleju sezamowego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa octu jabłkowego
  • 1 łyżka stołowa musztardy Dijon
  • sok z połówki cytryny
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru

SMACZNEGO!

PRZYGOTOWANIE Do miseczki wlewamy oba oleje, sok z cytryny i ocet jabłkowy. Dodajemy musztardę oraz cukier puder. Doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Sos ten doskonale smakuje do wszystkich świeżych sałatek warzywnych.

SMACZNEGO!

Dodaj olej z pestek dyni do sałatki