Makaron z bazyliowym pesto
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie dobrej jakości makaronu (wstążki, nitki, spaghetti)
- 2 łyżki stołowe oleju lnianego Laboratorium Biooil
- 2 ząbki czosnku
- garść świeżej bazylii
- garść orzeszków piniowych
- mały kawałek sera parmezan
- sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z jedną łyżką oliwy zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy na durszlaku i ponownie przekładamy do garnka.
Przygotowanie pesto: orzeszki piniowe, bazylię, parmezan, czosnek i olej lniany wrzucamy do robota i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
Pesto dodajemy do makaronu. Na koniec całość delikatnie mieszamy.
Makaron przekładamy do talerzy, każdą porcję dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.
SMACZNEGO!
Do przygotowania tego produktu użyto oleju lnianego Laboratorium Biooil. Zamów nasz olej lniany w sklepie internetowym:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz