Spaghetti z serem ricotta

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie dobrej jakości makaronu spaghetti
  • 200 gram sera ricotta
  • 1/2 szklanki oleju z pestek dyni Laboratorium Biooil
  • 1/4 szklanki kaparów
  • zioła: tymianek, oregano i szałwia do smaku
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku.

PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju zgodnie ze wskazówkami producenta. W miseczce mieszamy olej z pestek dyni z serem ricotta. Dodajemy kapary oraz spore porcje ziół. Na koniec całość doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany i odcedzony makaron. Całe danie dokładnie mieszamy i wykładamy w porcjach na talerze.

SMACZNEGO!

s_admin
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem dyniowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz