Surówka z białej rzepy z olejem sezamowym

Opublikowano:
Surówka z białej rzepy

SKŁADNIKI:

  • 400 gram białej rzepy
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka stołowa oleju sezamowego Laboratorium Biooil
  • 1 łyżka stołowa octu jabłkowego
  • świeża kolendra
  • szczypta soli morskiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki stołowe ziaren sezamu

PRZYGOTOWANIE:
Białą rzepę trzemy na tarce na stronie z dużymi oczkami. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i poszatkowaną kolendrę.
Do mniejszej miseczki wlewamy olej sezamowy i ocet winny, dodajemy cukier.
Tak przygotowany sos dodajemy do rzepy i cebuli. Następnie dodajemy sól i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Na koniec każdą porcję posypujemy ziarnami sezamu.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tej surówki potrzebny będzie Ci olej sezamowy – możesz kupić go u Nas: