Szaszłyki z Bangkoku z olejem sezamowym

Opublikowano:
Szaszłyki z Bangkoku

SKŁADNIKI:

  • 400 g piersi z indyka,
  • 2 łyżki oleju do smażenia np. oliwy
  • 1 łyżka oleju sezamowego,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 0,5 łyżeczki kolendry,
  • 2 wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku,
  • 150 g orzeszków ziemnych,
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Pierś indyka pokroić na paseczki, oprószyć solą i pieprzem, nabić na patyczki. Pozostałe składniki (oprócz oleju sezamowego) wymieszać, posmarować nimi mięso, pozostawić w lodówce na 30 min. Smażyć lub grillować. Tuż przed podaniem skropić olejem sezamowym.

SMACZNEGO!

Do przygotowania tego przepisu użyliśmy oleju rzepakowego Laboratorium Biooil. Taki olej możesz kupić w naszym sklepie: