Twarożek z pestkami dyni

Opublikowano:
Ser dyniowy

SKŁADNIKI:

  • 1 kostka chudego białego sera
  • 2 łyżki stołowe śmietany lub jogurtu naturalnego
  • garść prażonych pestek dyni – drobno posiekanych
  • 1 łyżka stołowa oleju z pestek dyni Laboratorium Biooil
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Serek dokładnie wymieszać ze śmietaną (lub jogurtem naturalnym), olejem z pestek dyni i musztardą. Dodać drobno posiekane i prażone pestki dyni Na koniec całość doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem. Uwaga – tak przygotowany serek ma smak orzechowy!

SMACZNEGO!

Jeśli chcesz przygotować to danie w domu, przyda Ci się dobry olej z pestek dyni – taki możesz kupić w naszym sklepie: