Z nutką kardamonu

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka puree z dyni (miąższ dyni podpieczony do miękkości w piekarniku, bez skóry)
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka kardamonu
  • 50 g oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jaja

Przygotowanie:

Połącz olej kokosowy z ksylitolem. Dodaj przyprawy oraz jaja. Następnie dodaj puree dyniowe – kolejno dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól. Wszystko dokładnie zmiksuj i wylej do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz