Z nutką kardamonu
Składniki:
- szklanka mąki pszennej
- szklanka puree z dyni (miąższ dyni podpieczony do miękkości w piekarniku, bez skóry)
- 3/4 szklanki ksylitolu
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka kardamonu
- 50 g oleju kokosowego
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jaja
Przygotowanie:
Połącz olej kokosowy z ksylitolem. Dodaj przyprawy oraz jaja. Następnie dodaj puree dyniowe – kolejno dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól. Wszystko dokładnie zmiksuj i wylej do natłuszczonej formy. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz