Olej lniany budwigowy Laboratorium Biooil
Wysokolinolenowy olej lniany marki Laboratorium BIOOIL, bogaty jest w NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe) z grupy Omega 3. Dzięki temu doskonale nadaje się do tzw. diety dr Budwig. Nasz olej charakteryzuje się wspaniałym złotym kolorem, specyficznym lnianym aromatem i smakiem. Powstał metodą mechanicznego tłoczenia na zimno. Dzięki zastosowaniu takiej, a nie innej technologii, w oleju udało się „zamknąć” wszystkie cenne właściwości nasion lnu.
Olej lniany OmegaLen BIO firmy Laboratorium BIOOIL polecany jest zarówno osobom stosującym dietę dr Budwig, jak i wszystkim, którzy pragną zdrowo się odżywiać. Olej lniany OmegaLen BIO to doskonałe źródło roślinnych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega 3-ALA, które są niezwykle ważne dla ludzkiego organizmu. Kwasy omega 3 mają istotny wpływ na układ krążenia oraz układ nerwowy. Olej lniany polecany jest również wegetarianom i sportowcom.
OLEJ LNIANY OmegaLen BIO
100% Olej lniany OmegaLen BIO, czyli tzw. olej lniany budwigowy, to najwyższej jakości olej z pierwszego tłoczenia. OmegaLen BIO powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion, które zostały wybrane ze szczególną starannością. Olej lniany ekologiczny OmegaLen BIO tłoczony jest z nasion pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych. Dzięki mechanicznemu procesowi tłoczenia na zimno, olej zachowuje pełne właściwości biologiczne i odżywcze nasion, z których powstał.
Wysokolinolenowy olej lniany OmegaLen BIO jest tłoczony na zimno z najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanego surowca, pochodzącego z certyfikowanych upraw ekologicznych. Olej jest zawsze z pierwszego tłoczenia, nieoczyszczony i nierafinowany. Tłoczenie na zimno pozwala zachować olejowi wszystkie najcenniejsze właściwości nasion lnu, z których został wytłoczony. Jego atutem jest naturalny aromat i smak, pozbawiony nieprzyjemnej nuty goryczy.
Olej lniany OmegaLen BIO nie zawiera GMO, sztucznych dodatków, barwników i konserwantów.
Skład oleju lnianego BIO
Olej lniany OmegaLen BIO jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ponieważ ludzki organizm nie jest w stanie wytworzyć ich samodzielnie, powinny być przyjmowane w codziennej diecie. Olej lniany OmegaLen BIO jest doskonałym składnikiem diety dr Johanny Budwig. Przyjmowanie oleju lnianego w codziennej diecie oraz stosowanie go do zabiegów kosmetyczno-pielęgnacyjnych wspomaga także wygląd i kondycję naszej skóry, włosów i paznokci.
Tłoczony na zimno olej lniany OmegaLen BIO należy wykorzystywać wyłącznie do potraw na zimno: sosów, dipów, past, sałatek i surówek. Można także przyjmować go bezpośrednio.
Olej lniany ekologiczny w kosmetyce na włosy
Regularne olejowanie włosów olejem lnianym OmegaLen BIO przywraca im miękkość, elastyczność i blask.
Olej lniany OmegaLen BIO firmy Laboratorium BIOOIL jest pozbawiony nieprzyjemnego smaku goryczy.
Smakowy olej lniany
Olej lniany o smaku cytrynowym
Do wytłoczenia oleju lnianego wykorzystywane jest starannie wyselekcjonowane, najwyższej jakości siemię lniane. Tłoczony na zimno, o naturalnym smaku i aromacie, wzbogacony został orzeźwiającym smakiem cytryny. To olej zawsze z pierwszego tłoczenia, nieoczyszczony i nierafinowany.
Proces tłoczenia przebiega w temperaturze poniżej 40 st. C, dzięki czemu olej zachowuje cenne właściwości biologiczne nasion, z których został pozyskany. Olej nie zawiera GMO, konserwantów, sztucznych dodatków i barwników.
Olej lniany o smaku cytrynowym to doskonałe połączenie bogactwa kwasów Omega 3 i rześkiej nuty cytrusów. Kwasy Omega 3 są niezbędne dla naszego prawidłowego funkcjonowania i nie mogąc wytworzyć ich samodzielnie, powinniśmy przyjmować je w zbilansowanej diecie. Olej lniany o smaku cytryny jest produktem, który zaleca się stosować w diecie dr Budwig. Cenne właściwości kwasów Omega 3 zawartych w oleju lnianym mają korzystny wpływ na nasz układ nerwowy, krwionośny, regulują także poziom cholesterolu oraz wspierają kurację wielu schorzeń.
Olej lniany o smaku cytrynowym to doskonała kompozycja smakowa, która nada potrawom przygotowywanym na zimno lekkiego i ożywczego charakteru. Polecany do sałatek, surówek, koktajli i dipów. Tłuszcze roślinne ułatwiają transport i rozpuszczanie witamin zawartych w warzywach i owocach, dlatego warto do np. świeżo wyciśniętego soku z marchwi wlać kilka kropel oleju lnianego o smaku cytrynowym.
Olej lniany o smaku bazylii
Najwyższej jakości olej tłoczony na zimno z wyselekcjonowanego ze szczególną starannością surowca. Nierafinowany i nieoczyszczony, zawsze z pierwszego tłoczenia. Olej, aby zachował najcenniejsze właściwości nasion – jak np. bogactwo kwasów Omega 3 – jest tłoczony na zimno.
Także dzięki procesowi tłoczenia na zimno olej lniany odznacza się naturalnym smakiem i aromatem, a nuta bazylii nadaje mu interesującego charakteru. Olej lniany o smaku bazylii to produkt w pełni naturalny, wolny od GMO. Nie zawiera konserwantów, sztucznych dodatków i barwników.
Zawarte w oleju lnianym o smaku bazylii kwasy Omega 3 mają szczególne znaczenie przy prowadzeniu zdrowej, zbilansowanej diety, mającej korzystny wpływ na naszą kondycję, dobre samopoczucie, a także wygląd skóry, włosów i paznokci. Olej ten jest zalecany do stosowania w diecie dr Budwig, która wspiera leczenie wielu schorzeń, właśnie ze względu na cenne właściwości kwasów Omega 3.
Olej lniany o smaku bazylii to doskonała kompozycja, w której połączono cenne właściwości i delikatny oleju lnianego z nutą kuchni południowej. Produkt powinien być stosowany wyłącznie na zimno, np. do surówek, sałatek, past, dipów i przestudzonych sosów i koktajli.
Olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii
Kompozycja zimnotłoczonego oleju lnianego, oleju z czarnuszki oraz smaku bazylii to innowacyjna propozycja do zbilansowanej, zdrowej i zróżnicowanej kuchni. Łączy bogactwo kwasów Omega 3 i dobroczynne właściwości czarnuszki. Wyrazisty i aromatyczny olej jest produktem tłoczonym na zimno, zawsze z pierwszego tłoczenia, nierafinowanym i nieoczyszczonym. Nie zawiera GMO, sztucznych dodatków, konserwantów i barwników.
Do wyprodukowania oleju wykorzystano surowiec najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowany. Jest to produkt pełni naturalny, który dzięki tłoczeniu na zimno zachowuje najcenniejsze właściwości nasion, z których został wytłoczony. Ma niepowtarzalny, wyrazisty smak i interesujący aromat.
Olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii to przede wszystkim bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega 3, korzystnie wpływających na nasz układ nerwowy i krwionośny, a także na pracę mózgu. Olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii jest doskonałym składnikiem diety dr Johanny Budwig, wspierającej leczenie różnego rodzaju dolegliwości.
Olej lniany z olejem z czarnuszki o smaku bazylii to doskonała kompozycja, w której połączono cenne właściwości oleju lnianego z nutą kuchni południowej, wspartą wyrazistym akcentem o pieprzowo-korzennym smaku czarnuszki. Produkt powinien być stosowany wyłącznie na zimno, np. do surówek, sałatek, past, dipów i przestudzonych sosów oraz koktajli.
Olej z czarnuszki, który znalazł się w tej kompozycji smakowej tłoczony jest z nasion czarnuszki egipskiej, zwanej “czarnym złotem” lub “złotem faraonów”.
Olej lniany z kapsaicyną
Olej tłoczony na zimno z najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanego surowca. Proces tłoczenia na zimno gwarantuje zachowanie przez olej cennych, biologiocznych właściwości nasion, z których został wyprodukowany. Jest olejem naturalnym, nierafinowanym i nieoczyszczonym, do którego produkcji nie używa się sztucznych dodatków, barwników i konserwantów. Nie zawiera GMO.
Olej lniany z kapsaicyną to doskonałe połączenie smaku, aromatu i cennych właściwości.
Olej lniany z kapsaicyną to przede wszystkim bogate źródło kwasów tłuszczowych Omega 3 oraz korzystne dla naszego organizmu działanie kapsaicyny.
Niedobory kwasów Omega 3 niekorzystnie odbijają się na funkcjonowaniu naszego organizmu, a dzięki ich uzupełnianiu w codziennej diecie wspieramy pracę układu nerwowego, krwionośnego. Kwasy Omega 3 regulują także prawidłowy poziom cholesterolu. Równie cenne dla naszego organizmu właściwości kapsaicyny (przyspiesza metabolizm) w połączeniu z kwasami Omega 3, zawartymi w oleju lnianym doskonale wpisują się w dietę dr Budwig. Przyjmowanie oleju lnianego z kapsaicyną w codziennej diecie oraz stosowanie go do zabiegów kosmetyczno-pielęgnacyjnych wspomaga także wygląd i kondycję naszej skóry, niwelując schorzenia tkanki.
Wyrazista nuta ostrej kapsaicyny w oleju lnianym to wspaniałe urozmaicenie potraw serwowanych na zimno: dipów, sałatek, surówek i koktajli.
Przyspieszające metabolizm działanie kapsaicyny można wykorzystać przy masażu skóry ze zmianami celulitowymi. Smak papryczek chili lub habanero to właśnie zawarta w nich kapsaicyna, która silnie oddziałuje na nasze receptory bólu.