Owocowa rapsodia – placki bananowe z jogurtem lnianym i owocami
Składniki na placki:
- 2 banany
- 2 jajka
- olej kokosowy
- 2 łyżki mąki
- szczypta cynamonu
Jogurt lniany:
- 200 ml jogurtu
- 4 łyżki oleju lnianego
Owoce do podania
Banany rozgnieść i zmieszać widelcem z jajkami, dodać mąkę i cynamon. Smażyć niewielkie placuszki na oleju kokosowym – po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt wymieszać dokładnie z olejem lnianym, tak by stanowiły całość (w razie oddzielania się warstw, ponownie wymieszać). Placuszki podawać z jogurtem lnianym i owocami.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz