Czekoladowy sernik jagodowy
Składniki:
SPÓD:
- 300 g czekoladowych herbatników
- duża łyżka oleju kokosowego
- łyżka kakao
MASA SEROWA:
- 1 kg chudego twarogu
- 400 g jagód
- 1 opakowanie galaretki transparentnej
- 4 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
Herbatniki pokruszyć na drobny piasek, połączyć z kakao i ciepłym olejem kokosowym. Przygotowaną masą wyłożyć formę do ciasta, wsadzić do lodówki.
W misie miksera połączyć twaróg,rozpuszczoną i schłodzoną galaretkę, 300 g jagód oraz ksylitol – zblendować Masę jagodową podziel na 2 części w stosunku 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji wmieszać resztę jagód, już bez rozdrabniania.
Na schłodzony spód wylej najpierw masę z całymi jagodami, wyrównaj, a następnie wlej masę serowo-jaodową. Schłódź co najmniej 5 godzin. Przechowuj w lodówce.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz