Czekoladowy sernik jagodowy

Składniki:

SPÓD:

    • 300 g czekoladowych herbatników
    • duża łyżka oleju kokosowego
    • łyżka kakao

MASA SEROWA:

    • 1 kg chudego twarogu
    • 400 g jagód
    • 1 opakowanie galaretki transparentnej
    • 4 łyżki ksylitolu

Przygotowanie:

Herbatniki pokruszyć na drobny piasek, połączyć z kakao i ciepłym olejem kokosowym. Przygotowaną masą wyłożyć formę do ciasta, wsadzić do lodówki.

W misie miksera połączyć twaróg,rozpuszczoną i schłodzoną galaretkę, 300 g jagód oraz ksylitol – zblendować Masę jagodową podziel na 2 części w stosunku 1/3 i 2/3. Do mniejszej porcji wmieszać resztę jagód, już bez rozdrabniania.

Na schłodzony spód wylej najpierw masę z całymi jagodami, wyrównaj, a następnie wlej masę serowo-jaodową. Schłódź co najmniej 5 godzin. Przechowuj w lodówce.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz