Ucierane z wiśniami

Składniki:

  • 220 g oleju kokosowego
  • szklanka ksylitolu
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • wiśnie

Przygotowanie:

Olej kokosowy ucieramy z ksylitolem na puch. Cały czas miksując wbijamy jajka, jedno po drugim. Następnie, nadal miksując dodajemy jogurt. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub nasmarowaną tłuszczem, Wsypujemy wiśnie – można je lekko „dopchać” palcem, ponieważ pod wpływem pieczenia i tak cofną się do góry. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (do suchego patyczka).

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz