Ucierane z wiśniami
Składniki:
- 220 g oleju kokosowego
- szklanka ksylitolu
- 3 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
- wiśnie
Przygotowanie:
Olej kokosowy ucieramy z ksylitolem na puch. Cały czas miksując wbijamy jajka, jedno po drugim. Następnie, nadal miksując dodajemy jogurt. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub nasmarowaną tłuszczem, Wsypujemy wiśnie – można je lekko „dopchać” palcem, ponieważ pod wpływem pieczenia i tak cofną się do góry. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (do suchego patyczka).
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz