Dyniotto

Lubicie risotto? A co powiecie na dyniowe risotto czyli… dyniotto? Nam bardzo smakowało! Na pewno powtórzymy je nie raz – zachęcamy również Was do wypróbowania tego przepisu 🙂

Składniki

  • 2 torebki ryżu (lub 160 g ryżu)
  • 1/4 małej dyni
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kurkuma, chilli, sól, pieprz
  • olej kokosowy do smażenia
  • parmezan do podania

 

Przygotowanie:

Na oleju kokosowym podsmażamy cebulkę i czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i przyprawy. Całość zasypujemy ryżem i zalewamy wodą (ok 0,5-0,7 L) – dusimy aż ryż wchłonie płyn i uzyska idealną dla Nas konsystencję. Podajemy ze świeżo startym parmezanem. SMACZNEGO!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz