Dyniotto
Lubicie risotto? A co powiecie na dyniowe risotto czyli… dyniotto? Nam bardzo smakowało! Na pewno powtórzymy je nie raz – zachęcamy również Was do wypróbowania tego przepisu 🙂
Składniki
- 2 torebki ryżu (lub 160 g ryżu)
- 1/4 małej dyni
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- kurkuma, chilli, sól, pieprz
- olej kokosowy do smażenia
- parmezan do podania
Przygotowanie:
Na oleju kokosowym podsmażamy cebulkę i czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i przyprawy. Całość zasypujemy ryżem i zalewamy wodą (ok 0,5-0,7 L) – dusimy aż ryż wchłonie płyn i uzyska idealną dla Nas konsystencję. Podajemy ze świeżo startym parmezanem. SMACZNEGO!
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz