Pasta śniadaniowa

Jeśli kanapki z pastami pojawiają się w Twoim codziennym menu, sprawdź nasz przepis na rewelacyjną pastę, której smak cię zachwyci!

 

Składniki:

  • 1/2 kostki białego sera (ok. 125g)
  • 3 duże lub 4 małe jaja
  • 1 niewielka ugotowana marchewka
  • łyżka leju lnianego z kapsaicyną
  • sól
  • świeża dymka do dekoracji (można pominąć).

 

Przygotowanie:

Ugotuj marchewkę oraz jaja i wystudź. W miseczce rozdrobnij widelcem twaróg, dodaj pokrojone w kosteczkę jaja oraz rozgniecioną marchewkę. Wymieszaj, dodaj olej lniany z kapsaicyną, odrobinę soli i pieprzu. Całość możesz przyozdobić cebulką dymką.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem lnianym
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz