Jogurtowa babka z wiśniami
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 3 szklanki mąki
- 1 i 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 szklanki wiśni
Przygotowanie:
Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką.W osobnym naczyniu ubij mikserem jaja, ksylitol, cukier waniliowy, olej, jogurt. Do tak przygotowanej masy dodaj mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszaj.
Wiśnie włóż do pojemnika z zamykanym wieczkiem, dodaj 2 łyżki mąki, zamknij pojemnik i dokładnie potrząśnij, aby wiśnie obtoczyły się mąką. Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta i wymieszaj szpatułką.
Ciasto przelej do formy (nasz przepis jest na 2 keksówki) i piecz 35-40 minut w temperaturze 200 stopni, do tzw. suchego patyczka.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz