Jogurtowa babka z wiśniami

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 3 szklanki mąki
  • 1 i 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 szklanki wiśni

Przygotowanie:

Wymieszaj proszek do pieczenia z mąką.W osobnym naczyniu ubij mikserem jaja, ksylitol, cukier waniliowy, olej, jogurt. Do tak przygotowanej masy dodaj mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszaj.

Wiśnie włóż do pojemnika z zamykanym wieczkiem, dodaj 2 łyżki mąki, zamknij pojemnik i dokładnie potrząśnij, aby wiśnie obtoczyły się mąką. Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta i wymieszaj szpatułką.

Ciasto przelej do formy (nasz przepis jest na 2 keksówki) i piecz 35-40 minut w temperaturze 200 stopni, do tzw. suchego patyczka.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz