Mus jabłkowy z cynamonem i czarnuszką

Składniki:

  • 1,5 jabłek słodkiej odmiany
  • 2-3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki nasion czarnuszki
  • 1/3 szklanki wody
  • sok z 1/2 cytryny
  • opcjonalnie: cukier

Przygotowanie:

Obierz jabłka i umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię – podlej wodą. Duś do całkowitego wyparowania wody. Dodaj cynamon i nasiona czarnuszki. Jeśli czujesz potrzebę, dosłódź, jednak jeśli wybierzesz słodkie jabłka, cukier będzie zbędny 🙂

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Desery, Kremy i pasty śniadaniowe, Przepisy kulinarne
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz