Zupa krem z marchewki z jogurtem greckim

Składniki:

  • 4 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 mała cebula
  • 2 litry wody
  • 2 łyżki oleju kokosowego do podsmażenia
  • sól, pieprz, czosnek mielony do smaku

Przygotowanie:

Warzywa obierz i dokładnie umyj. Pokrój w kostkę i podsmaż wszystkie na 2 łyżkach oleju kokosowego przez kilka minut. Zalej wodą i duś pod przykryciem około 35 minut. Całość zblenduj na gładką masę, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Podawaj z jogurtem greckim lub bałkańskim. SMACZNEGO!!!

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Przepisy kulinarne, Przepisy z olejem kokosowym, Zupy
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz