Opublikowano:

Tłoczony na zimno olej z pestek malin – bogactwo natury

Olej z pestek malin jest przyjacielem każdej kobiety. Ze względu na swoje cenne właściwości, powinien znaleźć się w domu każdej z Nas. Wytłoczony z pestek czerwonej maliny, wykazuje działanie nawilżające, przeciwalergiczne, przeciwzapalne, regenerujące, wspomagające gojenie się ran, regulujące wydzielanie sebum.

Dla kogo olej z pestek malin?

Naturalny tłoczony na zimno olej z nasion malin nadaje się do codziennej i okazjonalnej pielęgnacji każdego typu skóry. Ze względu na właściwości, szczególnie polecany jest cerze dojrzałej, suchej, podrażnionej i wymagającej.

Olej z pestek malin LabioskinJak stosować olej z pestek malin?

Olej z pestek malin ma bardzo szerokie spektrum zastosowania. Używamy go przede wszystkim kosmetycznie – samodzielnie lub jako składnik samodzielnie wykonanych kosmetyków. W przypadku używania oleju z pestek malin jako komponentu domowych kosmetyków, może on stanowić nawet do 20% objętości całego kosmetyku. Możemy używać go na przykład do masażu twarzy (jednocześnie masujemy wybrane partie twarzy, relaksujemy się, a nasza skóra chłonie z oleju z pestek malin dobroczynne składniki odżywcze i witaminy). Innym zastosowaniem będzie smarowanie dekoltu, okolic oczu, szyi, dłoni – olej z pestek malin posiada liczne antyoksydanty, dzięki czemu ochroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które prowadzą do starzenia skóry.

Olej z nasion malin jest doskonałym naturalnym kosmetykiem dla osób ze skórą atopową i alergiczną. Olej z pestek malin nawilża skórę, dzięki czemu ta szybciej i bardziej intensywnie się regeneruje. Regularnie stosowany olej z pestek malin sprawi, że skóra będzie jędrna, a procesy metaboliczne tłuszczów występujących naturalnie w skórze, będą odpowiednio uregulowane. Olej z pestek malin chroni skórę przed utratą wody , wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry.

Jak wybrać najlepszy olej z pestek malin?

Odpowiedź na to pytanie wydaje się być oczywista – im bliższy naturze, tym lepszy. Wybierajmy oleje z nasion malin tłoczone na zimno, nierafinowane, nieoczyszczone, nie wzbogacane żadnymi dodatkami.. Dodatkowym atutem będzie ciemna szklana butelka, która zagwarantuje, że olej dłużej zachowa świeżość i nie będzie tak bardzo narażony na szkodliwe promienie słońca (zbyt długi kontakt ze światłem może sprawić, że olej zjełczeje). Dobrym wyznacznikiem jakości oleju i procesu jego powstawania będzie data ważności – naturalny olej z pestek malin tłoczony na zimno, bez wspomagaczy i dodatków, będzie miał od 10 do 12 miesięcy ważności. Wszystkie produkty, które mają dłuższe terminy, prawdopodobnie są wspomagane dodatkami chemicznymi.

Do czego zastosujesz olej z pestek malin?

  • do pielęgnacji skóry twarzy, dłoni, szyi, dekoltu, biustu
  • do masażu całego ciała
  • do pielęgnacji włosów
  • jako komponent maseczek, kremów, peelingów, balsamów, odzywek do włosów

Dlaczego warto wybrać produkt Laboratorium Biooil marki LABIOSKIN? Ponieważ nasz produkt jest:

  • w 100% naturalny
  • przebadany dermatologicznie
  • odpowiedni dla wegan i wegetarian
  • bez konserwantów
  • bez barwników i sztucznych dodatków
  • bez parabenów, silikonów i innych produktów na bazie olejów mineralnych
  • bez GMO

Zamów olej z pestek malin w naszym sklepie:

Czytaj więcej ciekawych artykułów: