Proste ciasto z brzoskwiniami
Składniki:
- 220 g oleju kokosowego
- 150 g ksylitolu
- 5 jaj
- 350 g mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka proszku do pieczenia
- 600-700 g świeżych brzoskwiń
Przygotowanie:
Ksylitol ucieramy z olejem kokosowym na gładką masę. Następnie dodajemy jaja, jedno po drugim, stale mieszając. Na koniec mąka pszenna i ziemniaczana oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania gęstej masy.
Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem lub natłuszczoną blachę. Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz