Proste ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

  • 220 g oleju kokosowego
  • 150 g ksylitolu
  • 5 jaj
  • 350 g mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 600-700 g świeżych brzoskwiń

Przygotowanie:

Ksylitol ucieramy z olejem kokosowym na gładką masę. Następnie dodajemy jaja, jedno po drugim, stale mieszając. Na koniec mąka pszenna i ziemniaczana oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania gęstej masy.

Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem lub natłuszczoną blachę. Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.

Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz