Sernik z brzoskwiniami
Składniki:
SPÓD:
- 1 szklanka mąki
- 1/3 szklanki ksylitolu
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g oleju kokosowego
- 1 jajo
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
MASA SEROWA:
- 1 kg sera (3-krotnie zmielonego)
- 0,5 szklanki oleju kokosowego
- 4 jaja
- 150 ml jogurtu
- 1 szklanka ksylitolu
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- duża łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka mąki pszennej
- Brzoskwinie (ok. 600 g)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta (spodu) dokładnie ze sobą łączymy i zagniatamy. Przygotowane ciasto przekładamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wykładamy blachę.
W misie miksera łączymy jaja z ksylitolem, następnie cienką stróżką dolewamy olej kokosowy i jogurt. Do masy jajecznej dodajemy łyżka po łyżce twaróg stale miksując. Na koniecdodajemy przesianą mąkę ziemniaczaną, pszenną i budyń waniliowy.Gotową masę wylewamy na spód.
Na górze układamy pokrojone w mniejsze fragmenty brzoskwinie – można wykorzystać świeże lub z puszki.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz