Sernik z brzoskwiniami

Składniki:

SPÓD:

    • 1 szklanka mąki
    • 1/3 szklanki ksylitolu
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • 100 g oleju kokosowego
    • 1 jajo
    • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego

MASA SEROWA:

    • 1 kg sera (3-krotnie zmielonego)
    • 0,5 szklanki oleju kokosowego
    • 4 jaja
    • 150 ml jogurtu
    • 1 szklanka ksylitolu
    • 1 opakowanie budyniu waniliowego
    • duża łyżka mąki ziemniaczanej
    • łyżka mąki pszennej
    • Brzoskwinie (ok. 600 g)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta (spodu) dokładnie ze sobą łączymy i zagniatamy. Przygotowane ciasto przekładamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wykładamy blachę.

W misie miksera łączymy jaja z ksylitolem, następnie cienką stróżką dolewamy olej kokosowy i jogurt. Do masy jajecznej dodajemy łyżka po łyżce twaróg stale miksując. Na koniecdodajemy przesianą mąkę ziemniaczaną, pszenną i budyń waniliowy.Gotową masę wylewamy na spód.

Na górze układamy pokrojone w mniejsze fragmenty brzoskwinie – można wykorzystać świeże lub z puszki.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz