Sernik z jagodami

Składniki:

NA SPÓD

  • 200 g herbatników
  • 50 g oleju kokosowego

MASA

  • kilogram sera (co najmniej 2-krotnie mielonego)
  • 250 g serka mascarpone
  • 5 łyżek ksylitolu (można więcej, jeśli lubimy słodkie ciasta)
  • 5 jajek
  • 1 budyń waniliowy (opakowanie ok. 40 gram)
  • łyżka maki pszennej
  • 1 szklanka jagód

Przygotowanie:

Ciastka należy dokładnie rozdrobnić z pomocą malaksera lub blendera, następnie połączyć z rozpuszczonym (płynnym) olejem kokosowym, do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tak przygotowaną masą wyłożyć formę na tartę.

Składniki masy serowej (poza jagodami) połączyć, delikatnie ubijając w misie miksera. Masę serową wylać na spód z ciasteczek, następnie rozsypać jagody. Piec 45-55 minut w temperaturze 175 stopni.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz