Sernik z jagodami
Składniki:
NA SPÓD
- 200 g herbatników
- 50 g oleju kokosowego
MASA
- kilogram sera (co najmniej 2-krotnie mielonego)
- 250 g serka mascarpone
- 5 łyżek ksylitolu (można więcej, jeśli lubimy słodkie ciasta)
- 5 jajek
- 1 budyń waniliowy (opakowanie ok. 40 gram)
- łyżka maki pszennej
- 1 szklanka jagód
Przygotowanie:
Ciastka należy dokładnie rozdrobnić z pomocą malaksera lub blendera, następnie połączyć z rozpuszczonym (płynnym) olejem kokosowym, do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tak przygotowaną masą wyłożyć formę na tartę.
Składniki masy serowej (poza jagodami) połączyć, delikatnie ubijając w misie miksera. Masę serową wylać na spód z ciasteczek, następnie rozsypać jagody. Piec 45-55 minut w temperaturze 175 stopni.
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz