Serowy naleśnikowiec z mango
Składniki:
NALEŚNIKI
- 200 g mąki ryżowej
- 500 ml mleka roślinnego (lub krowiego)
- szczypta soli
- 4 jaja
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego lub bardzo miękkiego)
KREM:
- 500 g chudego twarogu
- 4 łyżki ksylitolu
- 100 g jogurtu greckiego
- 400 g pokrojonego dojrzałego mango
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie połączyć łącznie z olejem. Naleśniki smażyć na patelni ceramicznej lub innej z nieprzywierającą powłoką. Najlepiej smażyć nieco grubsze naleśniczki. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia.
Mango umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Ser biały połączyć z ksylitolem, jogurtem greckim.
Przekładać naleśniki kremem, dodawać mango. Tworzyć dowolną ilość warstw pożądanej grubości. Całość schłodzić, wyjmować z lodówki tuż przed podaniem. Przechowywać w lodówce. Kroić bardzo ostrym nożem namoczonym w gorącej wodzie.
Laboratorium Biooil
Opublikowano w:
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz