Serowy naleśnikowiec z mango

Składniki:

NALEŚNIKI

  • 200 g mąki ryżowej
  • 500 ml mleka roślinnego (lub krowiego)
  • szczypta soli
  • 4 jaja
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego lub bardzo miękkiego)

KREM:

  • 500 g chudego twarogu
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 400 g pokrojonego dojrzałego mango

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie połączyć łącznie z olejem. Naleśniki smażyć na patelni ceramicznej lub innej z nieprzywierającą powłoką. Najlepiej smażyć nieco grubsze naleśniczki. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia.

Mango umyć, obrać, pokroić w kostkę.

Ser biały połączyć z ksylitolem, jogurtem greckim.

Przekładać naleśniki kremem, dodawać mango. Tworzyć dowolną ilość warstw pożądanej grubości. Całość schłodzić, wyjmować z lodówki tuż przed podaniem. Przechowywać w lodówce. Kroić bardzo ostrym nożem namoczonym w gorącej wodzie.

Laboratorium Biooil
Brak komentarzy
Opublikowano w:
Blog, Ciasta i ciasteczka, Desery, Przepisy kulinarne
Udostępnij
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Napisz komentarz